Villiyrttejä lautasella -ruokakurssi by Martat
Villiyrteistä voi valmistaa vaikka mitä herkkuja, kuten sain todeta Marttojen Villiyrttejä lautasella -kurssilla toukokuussa 2019.
Kurssilla valmistettiin pienissä ryhmissä iso kasa ruokaa ja lopuksi istahdetiin illallispöytään, missä maisteltiin yhdessä kokkaamiamme herkkuja.
Illan menu:
Kuusenkerkkäjuoma
Peruna-poimulehtikeitto
Litulaukka-teeleivät
Siankärsämöjuusto
Nokkospesto ja täysjyväpasta
Keitettyä horsmaa ja paistettua lohta
Vuohenputkipiirakka
Viiden yrtin salaatti
Pihlajanlehtijäätelöä ja nokkoskaurakeksejä
Peruna-poimulehtikeitto
Litulaukka-teeleivät
Siankärsämöjuusto
Nokkospesto ja täysjyväpasta
Keitettyä horsmaa ja paistettua lohta
Vuohenputkipiirakka
Viiden yrtin salaatti
Pihlajanlehtijäätelöä ja nokkoskaurakeksejä
![]() |
Nokkospeston resepti:
n. 1 L tuoreita nokkosia1-2 valkosipulinkynttä1 dl pinjansiemeniäsuolaa, mustapippuria1 dl raastettua parmesaanian. 1 dl oliiviöljyä
Ryöppää nokkosia n. 1min kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja purista vesi pois.
Hienonna nokkoset, siemenet ja valkosipulinkynnet tehosekottimessa. Lisää juusto. Lisää öljy pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Nettle (known also as stinging nettle, burn nettle or burn weed) is very rich with vitamin C and contains also nice amount of iron, folete and vitamins A and E.
It has a flavour similar to spinach mixed with cucumber when cooked.
It can be used in all dishes to replace spinach.
I århundraden har nässla varit ett läkemedel i nästan alla tillfällen: det har använts för lung-, mag- och urinbesvär, liksom för hundbett och för att förbättra konditionen och vitaliteten.
Skärskilt nässelfrön är mycket näringsrika och de kan läggas till en frukostsmoothie.
Kommentit
Lähetä kommentti