Sieltä niitä herkkuja pukkaa 🌱 NAM😋





Kevään ensimmäiset nokkosen ja vuohenputken versot bongattu Lauttasaaren Vattuniemessä 13.4.2021. YEE! 😄Tästä se villiyrttikausi jälleen lähtee käyntiin


On tätä hetkeä jo odotettukin ja syöty tosi säästeliäästi viimeisiä viherjauheen rippeitä kuivatusta vuohenputkesta, voikukan lehdistä, horsman lehdistä ja poimulehdistä.


Kuivatut kasvit kannattaa säilyttää kokonaisina valolta suojattuna ja kuivassa paikassa. Itse tein kerralla ehkä parin viikon viherjauhesatsin yksinkertaisesti vaan murskaamalla käsin yrttejä muovipussissa ja laitoin hyvin rouhean jauheen tummaan lasitölkkiin, mistä sitä oli helppo annostella aamusmoothien päälle.


* * *


Myös maahumalan pieniä lehtiä oli näkyvissä. Maahumalan lehdethän talvehtivat vihreinä lumen alla, mutta nämä näyttivät kyllä uusille lehdille. 

Luontoportti.com kertoo, että lajin nimi viittaa paitsi kantajansa rentoon kasvutapaan, myös sen käyttöön oluen ja viinin mausteena. Nykyisin oikea humala on korvannut sen käytön tässä tehtävässä. Maahumalaa on viljelty rohdoksi, jolla on hoidettu niin kehon kuin mielenkin vaivoja. 
Siinä on sen verran tehoa, että sitä kannattaa käyttää kohtuudella salaatin mausteena tai teeaineksena.
Maahumalan maku on aromaattinen ja maanläheinen. Siitä löytyy minttua ja timjamia.




Pari päivää myöhemmin Uutelassa bongasin pienet poimulehden alut. 
Ah, tuli kyllä niin vesi kielelle.










 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Villiyrttejä lautasella -ruokakurssi by Martat

Poimijakortti

Kasvonaamioita ja villiyrttiherkkuja