Kasvonaamioita ja villiyrttiherkkuja
Toukokuussa 2020 lähdin villiyrtteihin hurahtaneen ystäväni mökille Lempäälään ja vietimme villin viikonlopun yrttien pauloissa.
Herkuttelimme yrteillä ja saunaan piti toki tehdä erinäisiä naamioita.
Periaatteessa kasvonaamiollahan on helppo resepti:
2 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl oman tyypin yrttiä
1-2 rkl murskattuja kaurahiutaleita
Tämän jälkeen tulee vain tietää, että mikä yrtti itselleen sopii tai mitä vaikutuksia hakee. Juoksevaa hunajaa voi aina lisätä halutessaan. Maski maistuu ainakin paremmalle siinä vaiheessa, kun se valuu huulille😋
Esimerkiksi voikukka sopii rasvaisen, suurihuokoisen ja häiriintyneen ihon hoitoon ja poimulehti on puhdistava, hoitava ja poistaa turvotuksia.
Käytä näin: sekoita silputut yrtit jugurttiin ja lisää murskattuja kaurahiutaleita kunnes saat sopivan tahnan aikaiseksi. Levitä iholle (ei silmänympäryksiin) ja anna vaikuttaa parikymmentä minuuttia.
Spruce Tips, a delicious spring edible! These spring delicases are available only for a short period early in the growing season, May-June, so please be awake! These tender tips are the new growth of the spruce tree, and they can be used in numerous ways that capitalize on their bright, tangy flavor. We prepared a Spruce tips pesto and I can say that it was DELICIOUS! You can prepare it with the same recipe as the Nokkospesto in the earlier posting. You need around 2 dl of fresh & rinsed spruce tips. Some squeezed lemon juice gives a nice extra kick.
Mjölkörtens ungla skott (upp till 25 cm) kan du koka på samma sätt som sparris, grilla eller steka. Maskrosens gröna knoppar (voikukannuput)kan stekas i smör med vitlök. Om du aldrig har smakat stekt maskrosnoppar recomenderar jag att du provar det. Jag vet att det här låter inte särskilt gott, men bara genom att försöka vet du vad jag pratar om😋 Tillsätt lite citronsaft för ännu bättre smak! Vi grillade kycklingfiléer och champinjon och serverade dem med stekta maskrosknoppar och mjölkörtens ungla skott. Det var riktigt gott!
Kommentit
Lähetä kommentti