Tästä se villintyminen alkoi: Villiyrtti-työpaja 2016

 


Tästä se kaikki alkoi, 06.08.2016, kun päätin osallistua Helsinki Wildfoodsin järjestämään Villiyrttityöpajaan Gallen-Kallelan Tarvaspään museon pihapiirissä.

Syntyi välitön villiintyminen ja into oppia lisää villivihanneksista.

Työpajassa kävimme läpi mm. seuraavia kasveja: vuohenputki, ahomansikka, isomaksaruoho ja mielenkiintoisimpana litulaukka.

Litulaukka
Kasvin tunnistaa varmasti hieromalla sitä kämmenen sisällä ja nuuhkaisemalla. Litulaukkan murskattujen lehtien tuoksu muistuttaa valkosipulia eli kynsilaukkaa, mistä kasvi on saanut nimensäkin. 
Kourallisella litulaukkaa voi korvata monessa ruoassa sekä sipulin että yrtit. 

 

Saimme tiiviin villiyrttitietopaketin liittyen kasvien biologiaan ja ravitsemukseen sekä niiden hyödyntämiseen mm. ruoanlaitossa ja kauneudenhoidossa.

Helsinki Wildfoodsin oppaamme Anna oli valmistanut meille lopuksi herkullista nokkospestoa ja vuohenputkilevitettä, jota saimme nautiskella Tarvaspään vanhan savusaunan kuistilla yrttiteen kera.


Vad är vilda / naturliga örter?

  • Vilda örter är naturliga växter som inte odlas. De är så livskraftiga, de sprider sig okontrollerat och kommer upp där man inte nödvändigtvis vill ha dem
  • Dem kan användas som mat, krydda eller som medicinsk ört
  • Det finns andra användningsområden också: som textilfiber, för kosmetika
What’s the point in using wild herbs?
  • Free and organic - Real local food!
  • For the taste - new flavours to the cooking!
  • Wild herbs are rich in vitamins and minerals
Due to the current superfood boom, horta hunting is very popular and since wild greens are included in the public rights of access, this hobby is truly possible for everybody. Horta is Greek and means all wild, herbal food.


        


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Villiyrttejä lautasella -ruokakurssi by Martat

Poimijakortti

Kasvonaamioita ja villiyrttiherkkuja