Tästä se villintyminen alkoi: Villiyrtti-työpaja 2016
Tästä se kaikki alkoi,
06.08.2016, kun päätin osallistua Helsinki Wildfoodsin järjestämään
Villiyrttityöpajaan Gallen-Kallelan Tarvaspään museon pihapiirissä.
Syntyi välitön villiintyminen ja into oppia lisää villivihanneksista.
Työpajassa kävimme läpi mm. seuraavia kasveja: vuohenputki, ahomansikka, isomaksaruoho ja mielenkiintoisimpana litulaukka.
Litulaukka |
Kasvin tunnistaa varmasti hieromalla sitä kämmenen sisällä ja nuuhkaisemalla. Litulaukkan murskattujen lehtien tuoksu muistuttaa valkosipulia eli kynsilaukkaa, mistä kasvi on saanut nimensäkin.
Kourallisella litulaukkaa voi korvata monessa ruoassa sekä sipulin että yrtit.
Saimme tiiviin villiyrttitietopaketin liittyen kasvien biologiaan ja ravitsemukseen sekä niiden hyödyntämiseen mm. ruoanlaitossa ja kauneudenhoidossa.
Helsinki Wildfoodsin
oppaamme Anna oli valmistanut meille lopuksi herkullista nokkospestoa ja
vuohenputkilevitettä, jota saimme nautiskella Tarvaspään vanhan savusaunan kuistilla
yrttiteen kera.
Vad är vilda / naturliga örter?
- Vilda örter är naturliga växter som inte odlas. De är så livskraftiga, de sprider sig okontrollerat och kommer upp där man inte nödvändigtvis vill ha dem
- Dem kan användas som mat, krydda eller som medicinsk ört
- Det finns andra användningsområden också: som textilfiber, för kosmetika
What’s
the point in using wild herbs?
- Free and organic - Real local food!
- For the taste - new flavours to the cooking!
- Wild herbs are rich in vitamins and minerals
•
Kommentit
Lähetä kommentti